Schrijfwaren voor liefhebbers personaliseren

Er zijn veel mensen die graag notities maken met een pen, of stukken tekst schrijven met een vulpen. Veel kunstenaars en architecten maken graag gebruik van een vulpotlood of een rollerball pen om aantekeningen te maken met kleine schetsen. Als jij zo iemand bent en jezelf wilt trakteren op een mooi cadeau kun je een pen met inscriptie bestellen. De inscriptie kan je naam zijn, als bewijs dat de pen van jou is. Maar je kunt ook je bedrijfsnaam graveren, of een datum die voor jou een speciale betekenis heeft. Op alle pennen met een metalen behuizing kan een inscriptie worden gegraveerd.

Toppunt van luxe

Als geld geen rol speelt kun je jezelf een Parker Duofold ben cadeau geven. Deze pen, die leverbaar is als ballpoint, vulpen en rollerball is kent diverse spectaculaire designs. Het topmodel is voorzien van gouden accenten. Al deze pennen worden met de hand gemaakt en tot het kleinste detail door specialisten afgewerkt. Deze pennen zijn vooral bedoeld om indruk te maken. Desondanks is het ook puur genot om met deze schrijfwaren te werken. Als je zo’n model cadeau krijgt, mag het duidelijk zijn dat de gever bijzonder blij is met de rol die je voor zijn bedrijf hebt vervuld.

Schrijfwaren voor liefhebbers personaliseren

Werkpaard met stijl

Een model dat al tientallen jaren wordt gemaakt is de classic Cross pen. Deze pen is herkenbaar aan de slanke vorm. De pen is hoofdzakelijk verkrijgbaar als ballpoint en als vulpotlood. Maar er zijn ook enkele fraaie uitvoeringen als vulpen. Relatiegeschenken bestaan vaak uit set bestaande uit een balpen en een vulpotlood. Vooral de exemplaren met de metalen behuizing zijn populair, omdat die kunnen worden gegraveerd. Er zijn echter ook hele mooie classic Cross pennen met een kunststof behuizing. De kwaliteit van deze pennen is ongeëvenaard; ze gaan tientallen jaren mee.

Creativiteit bevorderen

Teksten schrijven of constructies ontwerpen zijn werkzaamheden die tegenwoordig meestal met behulp van een computer worden gedaan. Dat kan een voordeel zijn, omdat veel programma’s kunnen helpen om details in te vullen. Een computer is echter niet altijd even bevorderlijk voor de creativiteit. De vele mogelijkheden van de software kunnen een grote afleiding zijn. Een vulpotlood en een blanco stuk papier kunnen voor architecten en schrijvers een echte inspiratie zijn. Het geeft hen de mogelijkheid om een idee vanuit het niets uit te werken. De computer kan op een later moment worden gebruikt voor de detaillering.

Vaardigheden ontwikkelen

Het tekenen met een vulpotlood en het schrijven met een vulpen is goed voor het ontwikkelen van sommige vaardigheden. Het blijkt dat mensen die graag stukken tekst met een vulpen of balpen schrijven over een beter taalgevoel beschikken dan degenen die alleen maar met een computer werken. Ook hun woordenschat is veel groter. Dat komt doordat je bij het schrijven met een pen beter moet nadenken over hoe iets moet worden opgeschreven. Bij een handgeschreven tekst kun je immers niet snel een stukje tekst wissen en opnieuw beginnen. Mensen die met de hand schrijven maken ook minder spelfouten.